Azbest bez granica

Azbest bez granica je predstava sa samo jednom glumicom na pozornici. Naglašava sramotnu sljepoću i šutnju vlasti usprkos negativnim podacima koji dolaze iz analiza azbesta. S ironijom i sarkazmom opisuje cinizam industrije koji, unatoč svim dokazima o toksičnosti, nastavlja u proizvodnji i distribuciji proizvoda, zagađujući okoliš. Uzvisuje bitke za zdravlje i informacije koje su napravljene i objavit će one koje još trebaju biti poduzeti.

Europsko udruženje za azbestne rizike - EARA iz Trsta će u četvrtak, 21. studenog, 12.30 sati, u Pučkom otvorenom kazalištu Učilište predstaviti predstavu 'Azbest bez granica', produkcija EARA / Teatrobàndus iz Trsta.

Učenici talijanske srednje škole „Leonardo da Vinci“ i srednje škole „Vladimir Gortan“ sudjelovat će zajedno sa svojim nastavnicima. Predstava je inače dio programa aktivnosti koje EARA svake godine organizira i namijenjen je osvješćivanju mladih o azbestu i posljedicama njegove upotrebe.

Istog dana održat će se i večernja predstava, otvorena svim građanima također u Kazalištu s početkom u 19.00 sati. Ulaz je besplatan.