Barcelona Gipsy Balkan Orchestra live Buje i Febra - 14. 09. 2019.

Bend je koji svojim strastvenim i jedinstvenim nastupima apsolutno oduševljava publiku, a u vrlo kratkom roku stasa u jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi.

Do 2015. godine su nastupali pod nazivom Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra.

Jedinstven glazbeni stil proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazza i romske glazbe, kao i iz zaboravljenih glazbenih stilova specifičnih boja zvuka i elemenata raznih regija diljem Istočne Europe.

Također, BGKO je inspiriran elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock'n'rolla i country glazbe.

Raznolikost članova benda koji su porijeklom iz različitih dijelova svijeta – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Ukrajina – naročito je doprinijela njegovom glazbenom izrazu koji je doista specifičan, prelijep i emotivan. Koncerti ovog nesvakidašnjeg benda su posebno iskustvo uz koje će se mnogobrojna publika zasigurno uživati.

Članovi benda su: Ivan Kovačević (kontabasist), Sandra Sangiao (vokal, Španjolska), Joaquín Gil (klarinet, Malaga), Mattia Schirosa (harmonika, Italija), francuski gitarista Julien Chanal, Stelios Togias (perkusije, Grčka) i ukrajnski violinista Oleksandr Sora.

OPENING ACT

FEBRA

Odlična umaška pop, jazz, soul i blues grupa Febra, s Tenom Bevčar kao glavni vokal, nastupa već godinama po cijeloj Istri te je godinama redoviti glazbeni gost u Gourmet zoni ATP Croatian Open Umag turnira, a posebno izdvajaju i nastup na Adventu u Zagrebu, najboljem božićnom sajmu u Europi te su do sada održali više od sto koncerata diljem Istre, u Zagrebu i inozemstvu.

Repertoar Febre čine uglavnom obrade pjesama stranih izvođača iz 50-tih i 60-tih godina, kao i suvremenih pjesama, a sve u pop, jazz, soul i blues stilu, s prizvukom rockabillyja te je namijenjen stranoj i domaćoj publici svih generacija.

U bendu kažu kako se nadaju da će uskoro zakoračiti u nove izazove i početi stvarati autorske pjesme.

Grupi se odnedavno pridružila Tena Bevčar iz Labina, pa grupa sada broji petero članova: Valentina Borčić Mališa i Tena Bevčar (vokali), Leo Urbas (električna gitara i vokal), Goran Leka (bubnjevi i vokal) i Predrag Stojčević (kontrabas i vokal).