Putopisno predavanje: Camino de Santiago

Pozivamo vas na putopisno predavanje Ljube Žaje „Santiago de Compostela: putem Sv. Jakova od Saint-Jean-Pied-de-Porta do Santiaga de Compostele i Finisterre“ koje će se održati u srijedu, 4. ožujka 2020. godine u 18:30 sati u Gradskoj vijećnici POU Buje.

Camino de Santiago je ruta koju prelaze hodočasnici iz gotovo svih zemalja svijeta, koja vodi u Santiago de Compostelu, u Galiciji (Španjolska), u kojem se nalaze ostaci i grob Sv. Jakova.Postoji nekoliko verzija Camina (Puta), a jedan od najfrekventnijih je Camino Frances ili francuska ruta Puta Sv. Jakova koja vodi iz Saint-Jean-Pied-de-Porta, na jugu Francuske, koji se nalazi u Donjoj Navari, podno Pirineja. U vremenu od 14. lipnja do 15. srpnja 2019. godine, Ljubo Žaja je prešao put od Saint-Jean-Pied-de-Porta do Santiaga, a od 17. do 20. srpnja 2019. od Santiaga do Finistere.

O predavaču...

Ljubo Žaja živi u Novigradu od 1993. godine. Član je planinarskog društva „Planik“ Umag od 1993. Radio je u Policijskoj upravi istarskoj, Policijskoj postaji Umag, Policijskoj postaji Buje i Postaji pomorske policije Pula. Od prosinca 2018. je u mirovini. Voli putovati, hodati, biciklirati, čitati, a aktivan je u raznim udrugama.