CHRIS ECKMAN LIVE (USA/ SLO)


 

Nedjelja / Domenica 28.11.2021
19h
Kino dvorana Buje / Teatro cittadino Buie
cijena ulaznice / prezzo biglietto: 40kn
info & rezervacije / prenotazioni: info@uciliste-buje.eu, 052/773075

 

U počecima svoje karijere Chris Eckman je bio dio legendarnog američkog benda The Walkabouts, jednog od prvih bendova koji su potpisali za kultni grunge label Sub Pop. U nedjelju 28. studenoga, u kino dvorani Pou-a, predstavit će svoj najnoviji album “Where the Spirit Rests”, objavljen ljetos za Glitterhouse Records.

Peti po redu samostalni album na kojem promišlja hirovitost ovih neobičnih vremena u pjesmama o gubitku, dezorijentiranosti, otkupljenju i potrazi za domom.
Chris Eckman dolazi u formi trija s pratećim bendom: Žiga Golob na kontrabasu i Blaž Celarec na bubnjevima.
“Where the Spirit Rests” je snimljen s malim ansamblom, a odlikuje ga široka zvučna tekstura koju čine gudači, dron analognih sintesajzera i ambijentalne gitare. Kao koproducent potpisan je britanski elektronički skladatelj Alastair McNeill (Roísín Murphy, Yila), a pridružuju mu se glazbenici Chuck Johnson na pedal steelu, avangardna violinistica Catherine Graindorge, zatim Chris Cacavas, klavijaturist bendova Dream Syndicate i Green on Red te drugi.

All Music Guide opisuje Eckmana kao jednog od “ najpodcjenjenijih američkih kantautora koji je sposoban kratku priču prirediti u stihovima pjesme.” “Where the Spirit Rests” je jedno od njegovih najosobnijih izdanja dosad.
Zadnjih nekoliko godina Slovenija, preciznije Ljubljana, njegov je dom. Tu stvara, producira, ali se bavi i diskografijom (suvlasnik je renomirane diskografske kuće Glitterbeat Records, specijalizirane za world music izdanja).

Surađivao je s nizom glazbenika, a neki od njih su i Brian Eno, The Tindersticks, The Bambi Molesters, kao i članovi bendova R.E.M. i Nick Cave & The Bad Seeds. Trenutno je aktivan u bendovima The Strange (s Daliborom iz The Bambi Molesters i svim članovima My Buddy Moose), Dirtmusic (s Hugo Raceom iz The Bad Seedsa i Murat Ertelom iz Baba Zula), Distance, Light & Sky (s belgijskim glazbenicima Chantal Acda i Eric Thielemansom), kao i u slovenskim The Frictions.

 

VAŽNA NAPOMENA: UPUTE POSJETITELJIMA

Sukladno epidemiološkim uvjetima usuglašenim sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, koncertu može prisustvovati ograničen broj posjetitelja (60 osoba).

Ulaskom u kazalište obavezna je dezinfekcija ruku i dobrodošlo je održavanje fizičke distance stoga preporučamo raniji dolazak na događanje kako bi izbjegli stvaranje gužve.

Zbog epidemioloških mjera potrebna je rezervacija mjesta: Tel: 052/773 075

e-mail: info@uciliste-buje.eu

 

INFORMAZIONE IMPORTANTE: ISTRUZIONI AGLI SPETTATORI

In conformità con le condizioni epidemiologiche concordate con il Comando della Protezione Civile della Regione Istriana, al fine di prevenire la diffusione della malattia COVID-19 causata dal virus SARS-CoV-2, gli spettacoli possono essere assistiti da un numero limitato di spettatori (60 persone).

Al momento dell’entrata a teatro la disinfezione delle mani è obbligatoria ed è gradito il mantenimento del distanziamento sociale, quindi consigliamo di arrivare all'evento in anticipo per evitare di creare code.

A causa della situazione epidemiologica Vi preghiamo di prenotare il Vostro posto: Tel: 052/773 075

e-mail:

info@uciliste-buje.eu