iBiblos-čitajte knjige on-line

ŠTO JE IBIBLOS?

iBiblos je digitalna platforma za posudbu e-knjiga na hrvatskom jeziku koja omogućava čitanje novih i popularnih naslova raznih žanrova beletristike i publicistike na elektroničkim uređajima.

 

ZA KOGA?

NOVOST - Besplatan upis do 31.5.2020. za SVE!

Svi članovi gradskih knjižnica u Istarskoj županiji i svi oni koji žele to postati mogu koristiti digitalnu  platformu iBiblos. Više informacija o posudbi e-knjiga možete dobiti u gradskoj knjižnici na vašem području ili na portalu www.ibiblos.com

 

ŠTO ZADRŽI PORTAL?

Na mrežnim stranicama iBiblosa nalazi se baza elektroničkih knjiga hrvatskih nakladnika koje možete pretraživati, pregledavati i posuditi sukladno pravilima posudbe u knjižnicama. Na postupak aktivacije korisničkog računa i posudbe e-knjiga.

KAKO AKTIVIRATI KORISNIČKI RAČUN?

Vrlo jednostavno! Na adresi www.ibiblos.com ispunite obrazac i pošaljite zahtjev za aktivaciju iBiblosa korisničkog računa.

 

KAKO POSUDITI E-KNJIGE?

Posudba e-knjiga moguća je putem uređaja koji podupire Adobe ID aktivaciju kao što su Apple iOS mobilni uređaji, osobna računala, e-čitači. Prije toga potrebno je učlaniti se u jednu od gradskih knjižnica na području istarske županije koja je uključena u sustav iBiblos.