Smjernice za rad knjižnice

Gradska knjižnica Buje započinje s radom u ponedjeljak, 04.05.2020. godine, po uobičajenom radnom vremenom te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera te smjernica za rad s korisnicima kako bi osigurali sigurnost svim građanima i spriječili eventualno širenje Covid-a 19. 

Smjernice ponašanja su:

1. Ulazak u knjižnicu je ograničeno na samo jednu osobu (preporučamo se zadržavanje u knjižnici maksimalno od 5 do 10 minuta).

2. Pri ulasku, obavezno je dezinficirati ruke i nositi maskicu.

3. Obavezno je pridržavati se preporučene udaljenosti od 2 m.


Nova pravila za posudbu i povrat književne građe su:

1. Preporučamo da željene naslove posudite uz prethodnu najavu telefonom 052 773-538, mailom buje.knjiznica@gmail.com ili putem Facebook stranice.

2. Savjetujemo da koristite online katalog (https://pou-buje.zaki.com.hr/) kako biste imali uvid o raspoloživosti pojedinog naslova. Ispred ulaza u knjižnicu, naći ćete jedan tablet koji će Vam pomoći u pregledu kataloga.

3. Prije posudbe nije dozvoljeno prelistavanje knjiga.

4. Povrat knjiga bit će omogućen uz najstrože mjere opreza. Vraćene knjige neće biti odmah dostupne za sljedeću posudbu. Korisnici koji žele vratiti posuđenu građu, moći će ju odložiti u posebno označene kutije, gdje će se knjige ostaviti na 72-sata.

5. Omogućava se posudba 5 naslova, umjesto uobičajenih 3.

6. Produžuje se rok povrata knjige s 20 na 45 dana.

Zahvaljujemo se svim članovima i korisnicima na strpljenju i razumijevanju. Ova situacija je nova za sve nas, ali zajedno poštujući mjere i smjernice opreza te odgovornim ponašanjem čuvamo sebe i sve osobe oko nas.