Fotografski natječaj

 

Tema: Isolation

Osim što živimo u pretrpanom svijetu, još uvijek postoje rijetko naseljena područja gdje se život (i njegov tempo) zaista razlikuje. Pokušajte uhvatiti i prikazati suštinu tih mjesta, uokvirujući male gradove i sela, ali i krajolike (i njihove kontradikcije, gdje i kada postoje) i njihove stanovnike.

Izolacija također može se protumačiti kao socijalna izoliranost, antisocijalno ponašanja i biti sam. Izolacija je također unutarnje stanje, pokušajte uhvatiti njezinu suštinu..

Iako nije obvezno slati fotografije snimljene tijekom pandemije, preporučujemo da sudjelujete s fotografijama snimljenim u posljednjih godinu dana

PRAVILNIK O PRIJAVI

TRAJANJE: od 5.05.2021. do 24.05.2021. do 00.00h

-       prijavljuju se fotografije nastale u posljednje dvije godine

-       za sudjelovanje se plaća kotizacija od 50,00 kn

HR 5223800061804200004

Poziv na broj: HR64 7803-48200-2021

BIC ISKBHR2X

-       Jedna prijava može biti jedna fotografija ili serija fotografija (kustosi zadržavaju pravo neprikazivanja čitave serije na zajedničkoj izložbi, ukoliko za to ne postoje mogućnosti).

-       Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu na e-mail:

t.suflaj@uciliste-buje.eu  u .jpg /.jpeg/ formatu, pojedinačne veličine fotografije / datoteke /  ne smiju prelaziti 5 MB.

-       Pristup temi je slobodan uz poštivanje osnovne ideje natječaja. 

-       Fotografije mogu biti izvedene u kolor ili crno-bijeloj tehnici.

-       Nije dopušteno stavljanje  potpisa ili logotip autora na fotografiji.

-       Preporučena rezolucija fotografija je 300dpi i 3000px po dužoj stranici, u .jpg formatu.

-       Datoteku /fotografiju/ treba imenovati /spremiti/: Ime i prezime_Naziv fotografije_godina nastanka. Ovako: Ivan Ivic_Slap kod Buja_2020 (bez dijakritičkih znakova!).

-       Uz fotografije u istom e-mailu treba priložiti ispunjenu prijavnicu. Potvrdu o uplati ili kopiju uplatnice potrebno priložiti e-mailu sa prijavom fotografija.

-       Uplatom kotizacije ostvaruje se pravo sudjelovanja na natječaju,

-       Proglašenje pobjednika i otvorenje izložbe održat će se 26.05.2021.

-       Komisija će biti sastavljena od stručnjaka iz područja fotografije koji će odabrati pobjedničke fotografije.

-       U Natječaju mogu sudjelovati sve osobe s prebivalištem ili boravištem u Republici Hrvatskoj kao i drugih država i koji u navedenom razdoblju uspješno poslale autorsku fotografiju.

-       Nepotpune i neuredne prijave organizator neće prihvatiti.

-       Slanjem fotografija na nagradni foto natječaj, sudionici prihvaćaju sve navedene uvjete određene Pravilima Natječaja.

ODABRANE FOTOGRAFIJE ORGANIZATOR ĆE O SVOM TROŠKU IZRADITI I OPREMITI ZA IZLAGANJE.

Nagrade

PRVA NAGRADA

Novčana nagrada 2.000,00 kn – Turistička Zajednica Grada Buja

DRUGA NAGRADA

Novčana nagrada 1.500,00 kn – Pučko otvoreno učilište Buje

TREĆA NAGRADA

Nagrada „San Servolo“- Iznenađenje

FACEBOOK NAGRADA

Poklon paket

Biti će nagrađena slika koja sakupi najviše “sviđa mi se” (like) na Facebook stranici Pučkog otvorenog učilišta Buje

 

 

 

AUTORSKA PRAVA

 

Autor svojom prijavom potvrđuje da je ovlašten pristupiti natječaju  te da će poštivati pravila Natječaja i ostalih prava vezanih za autorstvo i vlasništvo prijavljenih radova, moralnih i copyright prava, prava prikazanih osoba, imena, zaštićenih žigova i drugih umjetničkih radova na slici te da nisu potrebni nikakvi dodatni uvjeti ili dozvole za objavljivanje tih fotografija.

Autor pristaje na izlaganje i objavljivanje svojih prijavljenih fotografija na izložbi, reproduciranje izloženih fotografija za potrebe promocije, kao i umjetničke i znanstvene analize pristiglih radova u svim oblicima i izdanjima koja su  vezana za projekt IstrArt.

Prijavljivanjem na natječaj autori se slažu da se njihove fotografije bez naknade koriste u promotivne svrhe ovog natječaja, u svim promotivnim materijalima, te na svim promotivnim događanjima kao i na internetskim stranicama, društvenim mrežama i specijaliziranim publikacijama i sadržajima koje promiču fotografsku struku.

ISPUNI PRIJAVNICU