Ježeva kućica

Kućice draga, slobodo moja....
Voli i čuvaj svoj vlastiti dom. Jasna je pouka Ježeve kućice. Njen glavni lik, slavni lovac, Ježurka Ježić bori se za sebe i brani svoje stavove, koliko god to ponekad bilo teško pa i dok mu se Lija, Medo i Divlja svinja rugaju. "Ježeva kućica" spada u djela koja ostaju upamćena tijekom cijeloga života, a Ćopićevi stihovi Po šumi širom, bez staze, puta Ježurka Ježić povazdan luta često se citiraju. 


 U subotu, 25.1., u 18:00 sati u Zajednici Talijana Pula – Circolo slavimo 70. rođendan Ježurke Ježića. “Ježeva kućica” Branka Ćopića izdana je 1949. godine u Beogradu, a 1950. godine u Zagrebu objavilo ju je Omladinsko izdavačko poduzeće Novo pokoljenje. Jedna je od najpopularnijih i najprodavanijih dječjih knjiga u povijesti i Jugoslavije i Hrvatske. Krajem pretprošle godine novi kurikulum hrvatskoga jezika dignuo je puno je buke, pogotovo činjenica da je iz lektire izbačena i “Ježeva kućica”. No to nije bilo točno jer je  Ježurka iz hrvatske lektire izbačen puno prije, točnije 1993. godine. Prošle godine, Ćopićev se junak vratio na velika vrata u hrvatsku lektiru za prvi razred osnovne škole.

Režija: Ranko Tihomirović
Scenografija: Nella Radojičić – Nella Art
Kostimografija: Laardesign – Renata i AnaLea Janžić
Scenski pokret: Katja Rabar
Dizajn rasvjete: Majkl Mikolić
Vizualni identitet: Luka Juričić
Igraju: Ranko Tihomirović, Majkl Mikolić, Luka Juričić, Katja Rabar, Mathilde Vukosavljević, Matilda Nikić, Elizabeta Košeto, Lucija Pajca, Vlatka Rubil
27.1.2020. u 10:00 sati Kino dvorana POU Buje
Ulaznica: 20 kn
Trajanje: 35 min
Dobna skupina: 3+