Kazališna jesen u Bujama!

Povodom Noći kazališta nudimo vam...kazališni vikend! 3 predstave na 3 jezika! 3 različita žanra: stand up, za djecu i mjuzikl!

Stand up - Kaj Bre?

Stand up „fajt“ simboličnog naziva “Kaj bre?” spoj je best of stand up fora s naglaskom na hrvatsko-srpske odnose. Do ideje je došlo nakon tri godine zajedničkog rada i shvaćanja da još uvijek postoje tenzije između našeg i srpskog naroda, što nije baš najbolje za budućnost mladih obje države, a i prošlo je više od 20 godina od rata i možda je vrijeme da se neke stvari stave iza nas.

Marina Orsag (HR) i Aleksandar Perišić (SRB) oboje su bili u pionirima i samim time odrasli su u bivšoj Jugoslaviji pa doživjeli i raspad iste, te stvaranje novih država. Kako se na njih to odrazilo i kako doživljavaju odnose između te dvije države dvadeset godina kasnije možete vidjeti i čuti u ovom showu.

Ne propustite show koji je rasprodao svaku dvoranu gdje se održao, te show kroz koji ćete se nasmijati do suza uz nostalgiju te pogled na bolju budućnost! ♥

Ulaznice u pretrpodaji u POU Buje 40,00 kn, na dan stand up-a 50,00 kn

Trnoružica

Sve vremenski klasik prema motivima priče braće Grimm a ispričan na Narančin prepoznatljiv način; uz puno pjesme, plesa i humora. Glumci će pred vama stvoriti svijet u kojem prava ljubav vlada i gdje caruje čast, u kojem se slavi sreća i srca su veća.

Napokon se kralju i kraljici rodila kćer, Aurora, a kralj je toliko zbunjen da je zaboravio pozvati zlu vilu na proslavu. Uvrijeđena zla vila odlučuje kazniti Auroru tako što je proklinje: na svoj 16 rođendan na staro će se nabosti vreteno i srce mlado bit će ugašeno. Dobre vile ublažavaju kletvu i skrivaju Auroru pod imenom Trnoružica. Rasplet čarobne price o Trnoružici i kako je dobro pobijedilo zlo pogledajte u našem kazalištu.

 

Rezervacije i informacije: 095/52 22 505, teatar.naranca@gmail.com

Cijena: 20 kn (djeca do 3 godine ne plaćaju ulaz)

Mjuzikl "Le 5 verita'"

Novi mjuzikl u produkciji kulturne udruge „A regola D'Arte (TS)“ koji će zabaviti i natjerati ljude na razmišljanje, a prikazuje režisera bez novaca, koji će biti prisiljen zajedno s nevjerojatnim i duhovitim likovima napraviti mjuzikl koji bi mu mogao spasiti karijeru.

Cijena: 20kn

Provedite mjesec studeni u našem kazalištu! 

Azbest bez granica je predstava sa samo jednom glumicom na pozornici. Naglašava sramotnu sljepoću i šutnju vlasti usprkos negativnim podacima koji dolaze iz analiza azbesta. S ironijom i sarkazmom opisuje cinizam industrije koji, unatoč svim dokazima o toksičnosti, nastavlja u proizvodnji i distribuciji proizvoda, zagađujući okoliš. Uzvisuje bitke za zdravlje i informacije koje su napravljene i objavit će one koje još trebaju biti poduzeti.

Dario FO - Mistero buffo

igra: Valter ROŠA

MISTERO BUFFO, zbirka satiričnih monologa, djelo je talijanskog nobelovca Darija Foa, nastala 1969.g. no i danas je vrlo aktualna.Temelji se na Foovom istraživanju srednjovjekovne narodne predaje i tradicije tzv. giullara, odnosno, lakrdijaša.Svoje teme uglavnom pronalaze u subverzivnom, alternativnom, čitanju biblijskih tema.Tekst je preveden na istarsku čakavicu, no, prema uzoru na original, ova naša čakavica je "zbaštardana", "remixirana" koja u sebi ima elemente raznih istarskih govora.