Kazališna zima u Istri

 

KAZALIŠNA PREDSTAVA

 MILAN RAKOVAC

„SLIPARIJA“

 

9.03.2021., 19.30 h

Kino dvorana Pučkog otvorenog učilišta Buje

ULAZ JE SLOBODAN

 

Redatelj: Matija Debeljuh

Igra: Rosanna BUBOLA

Dramaturgija: Matija DEBELJUH, Rosanna BUBOLA

Scenografija: Branko BRATKOVIĆ

Kostimografija: Desanka JANKOVIĆ

Oblikovanje svjetla: Dario DRUŽETA

Glazba: Tamara OBROVAC

Produkcija video materijala: APOTEKA – Prostor za suvremenu umjetnost, Vodnjan

Trajanje predstave: 60 min.

 

PROŠIRENI FILM KAO KAZALIŠNA PREDSTAVA:

U predgovoru romana "Sliparija" Milana Rakovca, Jure Kaštelan tumačeći kako “naslov romana ima više razina značenja, to je i obmana i prevara i vještina varanja, cirkuski i stilistički trik, razaranje i stvaranje, čovjek i njegova sjena, lice i naličje svake stvari, realnost mita i mit realnosti, istina i magija, znak i simbol i koješta…” zapravo ukazuje i na pripovjednu i stilsku kompleksnost karakterističnu za čitav Rakovčev rukopis. Tako prema istoimenom romanu Milana Rakovca, nastaje težnja da se napravi 'vizualni prijevod' za film i kazalište.

U predstavi se koristi kombinacija hrvatskog standarda s jezicima istarskih područja, slenga i dijalekta, naglašavajući time začudnost cjelokupnog sadržaja.

 

VAŽNO!!!

VAŽNA NAPOMENA: UPUTE POSJETITELJIMA

Sukladno epidemiološkim uvjetima usuglašenim sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, predstavi može prisustvovati ograničen broj posjetitelja (60 osoba).

Ulaskom u kazalište obavezna je dezinfekcija ruku i dobrodošlo je održavanje fizičke distance stoga preporučamo raniji dolazak na događanje kako bi izbjegli stvaranje gužve.

Zbog epidemioloških mjera potrebna je rezervacija mjesta: Tel: 052/773 075

e-mail: info@uciliste-buje.eu