Kino Istra donosi filmski program u gradove i mjesta koji nemaju aktivno kino ili redovitog kino programa.

Kino Istra donosi filmove sa svih strana Europe svijeta na veliki platno. Do kraja godine 2021. donijet će više od 130 projekcija u trinaest gradova i mjesta. 


Kino dvorana Buje

09.06.2021.    18h

Ulaz besplatan

Rocca mijenja svijet (Rocca verändert die Welt)

r. Katja Benrath

Njemačka

2019

100 min

Hrabra, zabavna i jedinstvena – to je Rocca. Iako ima tek 11 godina, živi sama sa svojom vjevericom dok je tata “promatra” iz svemira. On je, naime, astronaut. Uz to, Rocca prvi put u životu kreće u normalnu školu. Ondje će se odmah istaknuti svojim bezbrižnim i nekonvencionalnim karakterom, a sukobit će se i sa školskim nasilnicima. No neumorna djevojčica ne staje, pokušat će osvojiti i srce svoje bake.

 

Festivali i nagrade

Giffoni Int’l Film Festival (Gryphon Award for Best Film), New York Int’l Children’s Film Festival, German Film Festival Portland, KINO Fest Seattle, Transilvania Int’l Film Festival

 


 

https://www.youtube.com/watch?v=jVNTZEMlPjM&t=1s



 

H:20:00 – Ulaz besplatan

Profile

r. Timur Bekmambetov

Cipar, Rusija, UK, SAD/Cipro, Russia, GB, USA

2018

105 min

Hvaljeni redatelj Timur Bekmambetov, redatelj filmova Wanted, Ben-Hur te producent Hardcore Henryja, predstavlja napeti triler o novinarki na tajnom zadatku kojoj je cilj razotkriti aktivnosti Islamske Države na društvenim mrežama. Posebno proces regrutacije i radikalizacije mladih žena. Film Profil je novi i mučan dodatak brzorastućem pod žanru filmova koji se u cijelosti odvijaju u virtualnom prostoru odnosno u prostoru računalnog monitora. Iako se radi o drugačijem filmu nitko ga neće zamijeniti za dokumentarni film. Profile je jedan od prvih filmova koji je prepoznao da je internet već dovoljno zastrašujuće mjesto; da se bauk ne mora skrivati pod krevetom ili u ormaru. Dodatnu vrijednost i vjerodostojnost filmu daje činjenica da je film u potpunosti rađen prema istinitom događaju.


Festivali i nagrade

Berlinale 2018., South by Southwest 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=DKgW8UcGMNk&t=4s

 

                      

 

VAŽNO!!!

VAŽNA NAPOMENA: UPUTE POSJETITELJIMA

Sukladno epidemiološkim uvjetima usuglašenim sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, predstavi može prisustvovati ograničen broj posjetitelja (60 osoba).

Ulaskom u kazalište obavezna je dezinfekcija ruku i dobrodošlo je održavanje fizičke distance stoga preporučamo raniji dolazak na događanje kako bi izbjegli stvaranje gužve.

Zbog epidemioloških mjera potrebna je rezervacija mjesta: Tel: 052/773 075

 

e-mail: info@uciliste-buje.eu