KONCERT / CONCERTO

21/08/23

20h

iza Crkve Sv.Servula / dietro al Duomo di San Servolo

ulaz je besplatan / entrata gratuita

 

Leon Brenko Trio okupio se u jesen 2021. godine.

Trio izvodi neke od autorskih kompozicija koje se nalaze na Leonovom od glazbenih kritičara i publike

hvaljenom albumu „ From Now On“ koji je 2021. izdala diskografska kuća Menart, jazz standarde te druge

Leonove kompozicije koje su skladane za trio ili prilagođene trio formatu.

 

Leon Brenko – klavir, pianoforte

Istarski jazz glazbenik, pijanist i kompozitor Leon Brenko glazbom se bavi od najranijih dana, a jazzu je intezivno posvećen zadnjih petnaest godina. Nastupa na brojnim festivalima i surađuje s renomiranim hrvatskim

jazz glazbenicima, a od stranih posebno izdvaja nastupe s legendarnim američkim jazz trubačem Eddiejem Hendersonom te američkom pjevačicom Sharon Clark.

Dobitnik je strukovne nagrade „Status“ Hrvatske glazbene unije za 2013. godinu u kategoriji najboljeg pop klavijaturista. Aktivan je i kao studijski glazbenik te je kao aranžer i izvođač sudjelovao u nekoliko projekata

koji su nagrađeni strukovnom nagradom Porin. 2014. godine s bendom „Shugo's Foosy“ snimio je autorski jazz – fusion album „ Grains Of Sand“ na kojem se pojavljuje kao autor, aranžer i izvođač.

Prvi album kao vođa sastava objavljuje 2021. godine, na kojem predstavlja kompletno autorski materijal.

 

 

Srđan Kuzmanović – bas gitara, kontrabas / basso elettrico, contrabbasso

Rođen je 1977. godine u Puli. Od najranije dobi, strast koju gaji prema glazbi vodi ga neprestanom otkrivanju glazbenih izazova. 2014. godine električni bas koji do tada svira uglavnom u rock izričaju mijenja kontrabasom i započinje se ostvarivati u jazz glazbi koju je do tada konzumirao isključivo slušanjem. Iste godine pohađa ljetnu jazz školu u Grožnjanu gdje ga osnovama jazz harmonije i jazz standardima uči vrhunski kontrabasist i edukator Andy McKey. 2015. godine priključuje se ritam sekciji pulskog Big Banda. 2017. sudjeluje u pokretanju hrvatsko-češkog projekta „Ek Balam“ koji inspiraciju nalazi u gypsy jazz glazbi Djanga Reinhardta. Sudjeluje u lokalnim glazbenim projektima, 2021. postaje član Sterpin/Kolarević kvarteta.

 

Marco Quarantotto – bubnjevi / batteria

Magistrirao je jazz bubanj i udaraljke na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti – Institutu za Jazz glazbu u Grazu kod sveučilišnih profesora Alexa Deutscha, Manfreda Josela i Howarda Curtisa. Na hrvatskoj glazbenoj sceni surađivao je sa glazbenim grupama Nola, Goribor, East Rodeo, TBF te cijenim jazz glazbenicima poput Darka Jurkovića Charliea, Henrya Radanovića i mnogih drugih.

2009. godine seli u London gdje nastavlja glazbenu karijeru te kroz narednih 10 godina surađuje i nastupa s mnogim priznatim britanskim glazbenicima poput Johnatan Gee, Quentin Collins, Beth Rowley, Robert Mitchel,

Theo Jackson, Will Butterworth Trio i drugima. 2019. godine osniva svoj autorski trio Ürok i u studenom iste godine izdaje album prvijenac za Chant Records u New York Cityu.

Album je uvršten na listu najboljih Jazz albuma godine u Rolling Stone magazinu „Best of Jazz 2019.“.

...